iklan atas

Wednesday, November 18, 2009

7/11/2009 Family Day @ FRIM

Alkisah
sekian haribulan kami ke FRIM Kepong
Kami smpi jam 9 lebih coz tersesat jalan dah...
Nak cerita banyak pun tak guna.. idea takda.. layan je lah apa yang ada..

ni namanya game monorel..



Muka Min tahap bosan, dari kiri Mama, Min & Najla (Satu Skool)


Mama pujuk Min layan lukis2..
Game utk peringkat umur Min takda...

Program Habis jam 1 ptg..
pastu kami pun mandi kat air terjun berhampiran..
Sorry photo yg lain2 takda.. kami x bawa camera time ni..
ni gambar pun cilok kat FB

Wednesday, September 2, 2009

3 Tahun sudah 25/08/2009

Umur saya dah 3 tahun
Mama & Baba bawa saya pi secret recepi (betul ke eja ni)
buka pose + selebret besdei


Alhamdulillah kek ciput pun jadi (Brownies)



Mashroom Chicken (takda dalam ini gambar) & Black Paper Chicken



tengah baca doa tu..


Layan mashroom sup..



Slurrp.. minum sirap..

Buka Puasa Rumah Sepupu 23/08/09

Ni pun sepupu kita gak nama dia Nurul Nabihah (Bihah)
Kami sebaya.. erk.. kalau x silap,

selepas melawat Puteri Anis kami singgah di rumah Bihah
kami ramai2 berbuka di sana..
Nenek ada, paman pun ada..

lain2 gambo x smpt nak snap..

karipap yang ibu buat best

ibu = mak bihah

Melawat Sepupu 23/08/2009


Ni sepupu kita nama dia Puteri Anis Farisha (kalau x silap eja)
dia kemalangan di kawasan parking kat temerloh,
orang masuk parking x perasan dia ada kat tepi,

Kecederaan :
patah tangan kiri, bahagian bahu kulit tersiat, kulit daging bahagian perut koyak..

kesian dia phobia dgn doktor.. biasalah bila time kena cuci luka..

Pesanan penaja : Ingatlah orang yg tersayang

Wednesday, August 12, 2009

Cuti-Cuti Mandi


Palm Spring PD 08/08/09 - 09/08/09


Sebagai Bahan Bukti..



Peace jangan tak peace.. tu je yg reti..

Huh.. dalam weih.. pelampung sebagai penyelamat



Pelampung dinasour.. bli kat giant..

Sesi kencing dalam air... psssst jangan kasi tau org ye..


Jakuzi ada.. camana eja x reti..


Mak cik Bibah pun ada..

X tually ikut mama punya mini familyday..
Pi sabtu tgh hari.. cek in dlm kul 2.

kul 5 ada program tapi utk org dewasa je..
Min layan mandi le.. sampai pucat..
Malam plan layan BBQ.. kat situ2 gak..

Hari ke2.. awal pagi kami dah bangun..
sambung mandi.. sampai lah ke tengah hari..
makin gelaplah kulit kami yang dah gelap ni..

Kami cekidot kul 1 ptg..
Balik tu singgah jap Pesta Floria (tiada dalam ini gambar)
p macam x best je.. bunga banyak layu..

Best weih cuti-cuti masia..
Pas ni x tau pi mana lak..

Apa pun selamat berpuasa..



Wednesday, July 15, 2009

Bila clone minum bersama


Tulang kat pinggan tu tulang ayam kampung
kami makan di restoran Tuan Faridah
ki Bdr Bukit Puchong



Ni Kakak Sepupu Y.A.B
Nama dia Qurratul Izzah


Amacam sama ke?

Selamat Minum Sirap..

Sunday, June 28, 2009, 4:18:36 PM

Model Payung Rosak

Ni foto sewaktu berkunjung kerumak mak ngah di sungai buloh country resort




wooop.. angin kuat..



Konon-konon nak buat peach..

Saturday, April 11, 2009, 6:42:04 PM

Monday, June 22, 2009

Menu Ayam berkunyit dimadu hotplate 22/06/09

Baba ada terasa nak try menu baru
ayam yang aritu beli masih beku dalam peti..
sok sek sok sek lihat lah hidangan ni..






Ayam berkunyit dimadu hotplate


Bahan2

Ayam berketul-ketul
Serbuk kunyit
Garam secukup rasa
Bawak besar
Sedikit madu
Serbuk kari alagapa

Cara2

Gaul ayam ngan kunyit + garam + serbuk kari perap kejap
Grill ayam pada sehingga masak
letak bawang besar + madu 5 menit sblm mende tu nak diangkat..



dah siap

Selamat mencuba

Card Untuk Baba 15/06/09

Sempena Hari Bapa
Dengan ucapan : bila baba nak belikan beskal

Muka depan

Muka belakang


Thanks min : Baba

Thursday, June 18, 2009

Menu Makan Malam 19/06/09

Mama pi kolikium kat KL masani..

Half done

Bahan : Brokoli sekuntum, daging kambing 1 slice, Minyak zaitun,
telo sebijik,
garam secukup rasa (grill atas plate)


well done
Brokoli kambing bertelur + lada putih


Minum air suam je


Suhun ruski + chiken ball + franfurt

Sebelum hidangan siap, min sempat juga nangis.. bertanyakan mama mana.. kejap je tu tanya..
tapi payah gak nak pujuk..


Brokoli kambing bertelur

Bahan-bahannya

- sekuntum brokoli patah2kan je guna tangan
- sekeping daging kambing
- telo sbijik
- garam secukup rasa
- Lada putih bubuh sampai bersin
- Minyak zaitun satu sudu besar
- sedikit peluh yang jatuh dari ketiak.. lalalala


Alat yang diperlukan

- Grill atau kuali yg x lekat..
- sudip nanti nak walik-walik kan dia..

Cara membuatnya

- Daging x payah perap pun takpe.. trus letak kat grill api slow je kalau kuat kang geseng plak
- bila dah agak nak masak daging tu
- taruk plak brokoli..
- masuk minyak zaitun.. ni nak letak awal pun bole
- walik-walik kan daging & brokoli letak garam + lada
- last skali letak telo kalo bole kasi kuning dia goyang.. lalalalala

menu ni hanya untuk sorang makan..
khasiatnya.. dijamin mengembek..

Keras tangan

Baba aku terperasan menda ni terpampang kat dinding skool
so dia snap lah..


amacam ada bakat ke..?

Tuesday, May 12, 2009

Card Untuk Mama 12/05/09

Muka depan


Isi dalam

Mama kata Thanks Min..

Model Sun Glass RM20


Jap-jap nak korek idung

Pose ini macam ok?


ha ha..

Se-Malam Di Old Town


Mana ni lambatnya..



Ni Xi Mut Tea = Teh stoking


ermmmm.. cedapnyee



White Coffe Oldtown

Soft Boil Egg

Hah ada 2 biji..


Monday, May 11, 2009

Tengok Dinasour 9/5/2009 Mid Valey

Pengembaraan Bermula
edisi binatang plastik..
langkah awal nak bawa pi zoo


Kanak2 bawah 5thn free.. baba ngan mama je kena bayar
RM12 x 2 Adult = RM24


Agak cuak juga mula-mula

Tak bole tahan takut wooo...

Baba tak sempat nak baca nama menatang ni..

ni pun x sempat baca

Ni mentadak mentadu..

Kumbang kot..

Cemut..

Kala jengking

Ni kira spesis serangga lah yang banyak di fremkan

Dah agak berani..

Dah mula nak pegang pegang..

Dah mula nak main-main

Usha line..

Tengah beratur nak main game..
dapat 2 helai t-shirt tajaan mc'd

Berani-berani takut..


Dapat sticker Ben 10


Dah mula nak berposing


Masih kontrol takut..


Terberak sambil tersenyum..

Baba, mama bila nak bawak pi Zoo ni...